Раирани сладки

Хрупкави и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
230 г краве масло (меко)
150 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 жълтък
1–2 щипки сол
кората от 1 лимон

за гарниране:
250 г сладко от малини
250 г сладко от кайсии
150 г пудра захар
2 с. л. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Раирани сладки
Маслото и захарта се разбиват добре на крем, смесват се с жълтъка, ваниловата захар и настърганата лимонова кора.
2
Раирани сладки 2
Добавя се брашното със солта и се разбърква. Ако тестото е много меко, се прибира в хладилник за 10–15 минути.
3
Раирани сладки 3
Разделя се на 4 части, от които се оформят фитили с еднаква дължина и дебелина.
4
Раирани сладки 4
С пръст се оформя улей във всеки фитил.
5
Раирани сладки 5
Пекат се 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Пълнят със сладко от малини, а другите два – със сладко от кайсии.
6
Раирани сладки 6
Допичат се за 8–10 минути на същата температура.
7
Раирани сладки 7
Изваждат се от фурната и се режат на парчета под наклон от 45 градуса. Охлаждат се.
8
Раирани сладки 8
Пудрата захар се пресява и се смесва с млякото, трябва да се получи гъста глазура.
9
Раирани сладки 9
Слага се в пош и с нея се правят декоративни шарки върху сладките, така че да станат на райета. Оставят се, глазурата да изсъхне и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2018
Сладките са страхотни! Аз използвах освен тези сладка и тиквения мармалад по Ваша рецепта! С удоволствие ще ги направя отново.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: