Рагу по тоскански

Вкусно предложение за обяд или вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг плешка от черно прасе
500 мл червено вино (Кианти)
1 стрък розмарин
2 моркова
2 стръка стеблена целина
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 консерва домати (400 г)
10 г сухи манатарки
1 суха люта чушка (пеперончино)
2 дафинови листа
4 зърна хвойна
1 карамфилче
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
сирене „Пекорино“ за поръсване
олио от трюфели (по желание)

за пастата:
500 г брашно 00 (+ за поръсване)
30–40 мл студено пресован зехтин
1/4 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Рагу по тоскански
Накълцайте месото на много ситно (почти като кайма). Залейте с виното и добавете клонката розмарин, смачканите зърна хвойна и карамфила. Оставете да престои 1 нощ в хладилник. След това го отцедете, а виното прецедете и запазете.
2
Рагу по тоскански 2
Обелете лука, морковите, целината и чесъна и ги нарежете на ситно. Запържете ги в зехтина. Добавете месото и го оставете да се запържи добре.

3
Рагу по тоскански 3
Налейте виното. Сипете и намачканите домати от консерва.
4
Рагу по тоскански 4
Овкусете с натрошени сушени манатарки, дафиновите листа, стрита люта чушка, малко сол и черен пипер. Гответе на тих огън 3-4 часа.
5
Рагу по тоскански 5
За пастата смесете брашното с 200 мл хладка вода, зехтина и солта. Замесете гладко тесто. Покрийте го с фолио го и оставете да почине за около 30 минути.
6
Рагу по тоскански 6
Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина от 0,5 см. С нож нарежете ленти с широчина 0,5 см и ги претрийте леко между ръцете си, за да се усучат. Сварете пастата в подсолена вода.
7
Рагу по тоскански 7
В тиган сипете рагуто, прибавете варената паста, налейте малко от водата от варенето на пастата и гответе 1-2 минути. Сервирайте с настъргано пекорино и трюфел олио.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: