Рагу от гъби

По принцип рагу се приготвя от задушени или сварени малки парченца месо или гъби, поднесени с пикантен, кадифен сос. Ето нашият вариант с гъби
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг печурки
2 глави лук
300 мл заквасена сметана
300 мл зеленчуков бульон
4 с. л. краве масло
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. доматен концентрат
1 лимон
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рагу от гъби

Гъбите се обелват, пънчетата се отстраняват, шапките се нарязват на четвъртинки. Лукът се нарязва наситно.


 


2
Рагу от гъби 2

В тиган се загрява половината масло и в него се запържва лукът до златисто. Прибавят се гъбите и останалото масло, оставят се, докато се запържат.


 


3
Рагу от гъби 3

Добавят се доматеният концентрат, горчицата и се деглазира с бульона. Кипва се и се оставя течността да се редуцира.


 


4
Рагу от гъби 4

Дърпа се от котлона и се сипва заквасената сметана и наситнения магданоз. Овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се с резени лимон.


 


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2020
Определено мисля, че ако се използва обикновенна сметана ще се получи доста по-добре. Мисля да добавя следващият път и бекон за разкош :)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
приготвих без лук ... вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Хубава рецепта! Препоръчвам я!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2014
Нина, в рецептата не се използва коняк.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2014
А кога се добавя конякът??
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: