Рагу от гъби

По принцип рагу се приготвя от задушени или сварени малки парченца месо или гъби, поднесени с пикантен, кадифен сос. Ето нашият вариант с гъби
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг печурки
2 глави лук
300 мл заквасена сметана
300 мл зеленчуков бульон
4 с. л. краве масло
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. доматен концентрат
1 лимон
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рагу от гъби

Гъбите се обелват, пънчетата се отстраняват, шапките се нарязват на четвъртинки. Лукът се нарязва наситно.


 


2
Рагу от гъби 2

В тиган се загрява половината масло и в него се запържва лукът до златисто. Прибавят се гъбите и останалото масло, оставят се, докато се запържат.


 


3
Рагу от гъби 3

Добавят се доматеният концентрат, горчицата и се деглазира с бульона. Кипва се и се оставя течността да се редуцира.


 


4
Рагу от гъби 4

Дърпа се от котлона и се сипва заквасената сметана и наситнения магданоз. Овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се с резени лимон.


 


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2025
Много вкусно рагу, особено за любителите на гъбите.
5.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2020
Определено мисля, че ако се използва обикновенна сметана ще се получи доста по-добре. Мисля да добавя следващият път и бекон за разкош :)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
приготвих без лук ... вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Хубава рецепта! Препоръчвам я!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2014
Нина, в рецептата не се използва коняк.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: