Рафаело

Източник: КРИСТИНА
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.05.2015
Рафаело
 
Необходими продукти:
за блата:
6 белтъка
150 г захар
100 г кокосови стърготини
100 г брашно
1 бакпулвер
1 щипка сол
сокът от 1 лимон

за крема:
600 мл мляко
6 с. л. захар
6 жълтъка
1 пудинг ванилия
4 с. л. брашно (с връх)
125 г краве масло (или маргарин)
150 г пудра захар (1 ч. ч. кристална захар)

за сиропиране на блата:
200 мл прясно мляко
2 с. л. захар

за украсата:
2 ягоди
течен шоколад
кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Приготвяме крема по следния начин: Заделяме 200 мл прясно мляко за разтваряне на пудинга и сваряваме останалото мляко.
2
Жълтъците се разбиват със захарта. Добавя се брашното, пудингът и заделеното мляко. Изсипваме сместа на тънка струйка в горещото мляко, като бъркаме непрекъснато, докато се получи гъст крем, който се оставя да изстине напълно.
3
За блата разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Добавете постепенно захарта, брашното, кокосовите стърготини, бакпулвера и лимоновия сок.
4
Изсипете сместа в тава с размери 24-26 см, с хартия за печене на дъното. Блатът се пече около 20 минути на 180 градуса, докато стане леко златист на цвят.
5
Горещия блат залейте с топлия сироп, който се приготвя, като разтопите захарта в топлото мляко и оставете да изстине.
6
Разбиваме маслото с пудрата захар и постепенно добавяме изстиналия крем, докато се получи крем с нежна и пухкава консистенция. Нанасяме го върху блата, изравняваме го и прибираме сладкиша в хладилник за няколко часа, за да стегне.

7
Украсяваме десерта по желание с ягоди, потопени в течен шоколад, поръсваме с кокосови стърготини и сервираме.

Да ви е сладко!

Съвет:
Използвайте продукти със стайна температура.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: