Пюре от праз

Можете да го поднесете с топли питки, препечени филийки, гризини ...
Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2013
Пюре от праз
 
Необходими продукти:
8 стръка праз
3 жълтъка
3/4 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пюре от праз

Празът се почиства и се измива. Бялата част се нарязва на тънки колелца (зелената не се използва в случая, може да я сложите в баница).

 


2
Пюре от праз 2

Шайбите се сваряват в подсолена вода, докато омекнат, после се отцеждат добре.

 


3
Пюре от праз 3

Запържва се в сгорещения зехтин. Налива се затопленото мляко, в което са разбити жълтъците. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Пюре от праз 4

Бърка се постоянно, без да се оставя да заври – за 1–2 минути. Сваля се от огъня и се поднася.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: