Пядж параатха

Гост: Гунджа Чокхал
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2005
Пядж параатха
 
Необходими продукти:
200 г брашно
3 глави лук
2-3 стръка магданоз
1 с. л. сол
1/2 ч. л. кимион
олио за печене


Начин на приготвяне:
1
Пядж параатха
Замесва се тесто от пресятото брашно, солта и 100 мл вода.
2
Пядж параатха 2
Лукът се нарязва на много ситно и се смесва с кимиона и накълцания магданоз.
3
Пядж параатха 3
Върху набрашнен плот се правят малки топки от тестото. Взима се по 1 с. л. от лучената смес, омесва се с топката тесто, разпъва се подобно на мекица и с помощта на точилка се разстила възможно най-тънко.
4
Пядж параатха 4
Сач се нагорещява добре на огъня и се намазва с олио. В него се изпичат питките.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: