Пуйка сарма

Приготвяме ги с пуешко филе и пушена сланина
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2022
Пуйка сарма
 
Необходими продукти:
800 г пуешко филе
8 големи листа кисело зеле
200 г пушена сланина
3 глави лук
500 мл зелев сок
60 г краве масло
2 с. л. зехтин
4 жълтъка
сокът от 1 лимон
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
8 малки зелеви листа за тенджерата


Начин на приготвяне:
1
Пуйка сарма

Месото се нарязва на парчета от по 100 г.

 


2
Пуйка сарма 2

Лукът се наситнява и се запържва в зехтина и половината от маслото. Преди да се свали от огъня се поръсва червения пипер и се разбърква.

 


3
Пуйка сарма 3

Сланината се нарязва на много тънки резени. Всяко парче месо се овкусява със сол и черен пипер и се увива в резен сланина.

 

 


4
Пуйка сарма 4

Върху всеки зелев лист се слага по 1 с. л. от лука, поставя се парче месо, увито със сланина и се завиват 8 сарми.

 

 


5
Пуйка сарма 5

На дъното в тенджера се слагат няколко зелеви листа, отгоре се подреждат сармите и се завършва отново със зелеви листа.

 


6
Пуйка сарма 6

Притиска се с чиния и се налива сокът от зелето. Похлупва се и се готвят на умерен огън за около 1 час или до готовност. По време на готвенето се добавя останалото масло.

 

 


7
Пуйка сарма 7

Готовите сарми и листата се изваждат от тенджерата. Към сока от варенето се прибавят разбитите с лимоновия сок жълтъци. Бърка се за 2–3 минути на слаб огън.

 


8
Пуйка сарма 8

Сосът се овкусява с черен пипер и се дърпа от огъня.

 


9
Пуйка сарма 9

Сармите се сервират заляти със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотна рецепта препоръчвам ви я!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: