Пушен стек от елен с мус

Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2011
Пушен стек от елен с мус
 
Необходими продукти:
150 г еленско бонфиле
20 мл джин
15 зърна хвойна
сол и бял пипер на вкус
дървесни трици (стърготини)

за муса от круши:
1 круша
10 г краве масло
50 мл вино

за муса от кестени:
10 кестена
30 г краве масло
10 г захар
25 мл бяло вино
2-3 карамфилчета

за муса от картофи:
1 картоф (оглям)
20 г краве масло
15 мл сметана
1 ч. л. маково семе
белтъкът от 1 яйце
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1

Бонфилето се реже на плочка, накисва се в джина и зърната хвойна и престоява около 8 часа в хладилник.


2

Изважда се, отцежда се и се подсушава. Овкусява се със сол и пипер. Поставя се на скара или в гри тиган и се пече 3 минути от всяка страна. 


3

Триците се поставят на дъното на тенджера така, че да го покрият, застила се алуминиево фолио. Отгоре се реди месото, затваря се с капак и се вари на средно силен огън коло 15 минути. 


4

Крушата за муса, почистена и и обелена, се поставя във виното и маслото и се вари до готовност, след това се пасира. 


5

Кестените се сваряват и обелват. Прибавят се и останалите продукти и се варят до редуциране на течността. След това се пасират. 


6

Маковото семе се смила в мелничка или се пасира. картофът се обелва и се сварява. Прибавят се маковото семе, маслото и сметаната и се пасират. белтъкъ се разбива на сняг и се прибавя към картофения мус. Овкусява се със сол и пипер. Месото се сервира гарнирано с трите вида мус.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: