Пурички с "Мока" крем

Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2004
Пурички с
 
Необходими продукти:
80 г брашно
120 г масло
25-30 г шоколад
3 белтъка
1 ч. ч. пудра захар
1/2 ч. л. ванилова есенция
1 щипка сол
1 ч. ч. заквасена сметана
4-5 с. л. пудра захар
1 с. л. есенция ром
1 к. л. инстантно кафе


Начин на приготвяне:
1
Пурички с
Пудрата захар се пресява в купа, добавят се солта и брашното. Разбъркват се и по средата се оформя кладенче. Маслото се разтопява и се оставя леко да стегне. Белтъците се разбиват на пяна, добавя се маслото, разбива се. Сместа се излива в брашното и се разбърква, докато стане хомогенна смес. Добавят се ваниловата есенция и настърганият шоколад. Отлежава 2 часа в хладилник, покрито.
2
Пурички с
Кафето се разтваря в малко вода. Смесва се с есенцията ром. Поставя се в дълбока купа и се разбива с миксер заедно със сметаната и пудрата захар. Кремът отлежава в хладилник.
3
Пурички с
От хартия за печене се изрязват кръгове с диаметър 10-12 см. Нареждат се в предварително намаслена тава. Покриват се с по 1 с. л. от охладеното тесто, което се разстила на тънък пласт. Пекат се 5-10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Пурички с
След като се извадят, се оставят да починат за не повече от минута. Навиват се около предварително покрита с алуминиево фолио точилка, като двата края се притискат. Могат да се навият и на ръка. Щом се стегнат, пуричките се пълнят с крема с помощта на пош. Двата отвора се поръсват с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: