Пурички от праз

Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинска кайма
3-4 дебели стръка праз
1 к. ч. ориз
4-5 с. л. олио
2-3 щипки естрагон
2-3 щипки чубрица
200 мл готварска сметана
1 кубче пилешки бульон със зеленчуци
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Пурички от праз
Стръковете праз се нарязват на парчета с дължина 15 см. Всяко леко се разрязва по дължина и листата се отделят едно от друго, така че да се получат фунийки.
2
Пурички от праз 2
Сърцевината на половината стръкове се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио. След 30 секунди се изсипва оризът и когато стане "стъклен", се подправя с естрагон и чубрица.
3
Пурички от праз 3
Налива се 1 к. ч. гореща вода. Изчаква се оризът да поеме водата, след което се оттегля от котлона, охлажда се леко и се добавя каймата. Омесва се.
4
Пурички от праз 4
Плънката се шприцова във фунийките и празът се завива. Готовите пурички се нареждат в тенджера.
5
Пурички от праз 5
Бульонът се разтваря в 1 ч. ч. вряла вода и се смесва със сметаната, горчицата и доматеното пюре. Пуричките се заливат със соса (ако течността не достига до нивото на праза, се долива вода) и се оставят да къкрят под капак 20-25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: