Пуканки от скариди

Перфектно мезе за бира
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г скариди (размер 20 – 30)
250 г галета „Панко“
100 г брашно
3 яйца
1 с. л. сос „Шрирача“
олио за пържене

за соса:
200 г майонеза
1 лайм
4 стръка пресен кориандър
2 с. л. сос „Шрирача“


Начин на приготвяне:
1
Пуканки от скариди
Скаридите се почистват.
2
Пуканки от скариди 2
Режат се на кубчета, поливат се със соса „Шрирача“ и се оставят в хладилник поне за 1 час.
3
Пуканки от скариди 3
След това се отцеждат и се овалват в брашно.
4
Пуканки от скариди 4
Потапят се в разбитите яйца и се овалват в галета.
5
Пуканки от скариди 5
Пържат се за кратко в загрято олио.
6
Пуканки от скариди 6
Отцеждат се върху решетка или кухненска хартия.
7
Пуканки от скариди 7
Майонезата се разбърква с настърганата кора от лайм, сокът от половината плод, соса и накъсания кориандър.
8
Пуканки от скариди 8
Скаридите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2017
обичам скариди под всякаква форма, но това определено стана любимата ми рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: