Пухкави тиганици

По рецептата на баба
Източник: Кристина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.04.2022
Пухкави тиганици
 
Необходими продукти:
300 мл айрян
1 равна ч.л. сода бикаронат
3 равни ч.л. захар
1 щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно (чашата е 200 мл)


Начин на приготвяне:
1
Направете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.
2
Сипете айряна в купа и добавете содата. Бъркайте, докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте, за да се смесят добре.
3
Пресейте брашното и го прибавете на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и еднородна смес.
4
Нагрейте тигана и налейте малко олио, пържете на умерен огън от двете страни до златистокафяв цвят.
5
Добре е при всяко ново зареждане на тигана с тиганички да е ново и зареждането на олио, затова наливайте от олиото по-малко, за да се абсорбира от тиганичките.
6
Подредете ги в чиния, постлана с кухненска хартия, за да абсорбира излишната им мазнина.

Съвет:
Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2022
Добре станаха, но аз все пак сложих 1 яйце...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: