Пухкави белтъци в карамел

Ефектен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
9 белтъка (със стайна температура)
450 г захар
1/2 консерва „Дулсе де лече“ (сладко от мляко)
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Пухкави белтъци в карамел
С 300 г от захарта се прави карамел. Карамелът се изсипва във форма за кейк с подвижно дъно и дупка в средата и се разнася добре – трябва да покрие и стените.

2
Пухкави белтъци в карамел 2
Белтъците се разбиват с щипка сол. Малко по малко, при постоянно разбиване, се добавя захарта.
3
Пухкави белтъци в карамел 3
Полученият меренг се изсипва върху карамела.
4
Пухкави белтъци в карамел 4
Формата се облича с алуминиево фолио, за да не влиза вода. Пече се на водна баня (в тавата се налива топла вода) в загрята на 115 градуса фурна (без вентилатор) за около час.
5
Пухкави белтъци в карамел 5
Фурната се изключва и формата се оставя вътре, при затворена врата за още 1 час. След това десертът се охлажда за поне 8 часа. Изважда се от формата, ако е необходимо, тя се нагрява.
6
Пухкави белтъци в карамел 6
Сервира се, полят с дулсе де лече.



Съвет:
Формата за кейк, в която се приготвя десертът се затопля в загрята на 115 градуса фурна (без вентилатор) – за да се разнесе по-лесно карамелът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: