Пуешко руло

Поднесено с апетитен, ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пуешки гърди
100 г бекон
1 малка глава лук
1 стрък стеблена целина
1 морков
50 г печурки
2 скилидки чесън
4 филийки хляб
1 яйце
1 връзка магданоз
150 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
20 мл зехтин

за соса „Гастрик”:
250 мл сайдер (ябълково вино)
30 г кафява захар
250 мл сок от нар


Начин на приготвяне:
1
Пуешко руло
Хлябът се смила на едри трохи.
2
Пуешко руло 2
Лукът, целината, морковът и чесънът се наситняват.
3
Пуешко руло 3
Гъбите се почистват и се режат натънко.
4
Пуешко руло 4
Беконът се нарязва на кубчета, запържва се до златисто, без мазнина и се изважда.
5
Пуешко руло 5
В същия съд се запържват зеленчуците и гъбите.
6
Пуешко руло 6
Смесват се с бекона в голяма купа. Добавят се хлебните трохи и яйцето и се разбърква. Налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер, прибавя се наситненият магданоз и отново се разбърква.
7
Пуешко руло 7
Месото се изтънява хубаво така, че да се получи цяло парче.
8
Пуешко руло 8
Слага се плънката, завива се на руло и се завързва с конец.
9
Пуешко руло 9
Залива се със зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се пече около 1 час в загрята на 160 градуса фурна.
10
Пуешко руло 10
Сайдерът, захарта и сокът от нар се смесват и се кипват, като се оставят на котлона, докато течността се редуцира до 1/3.
11
Пуешко руло 11
Месото се нарязва на шайби и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: