Пуешко руло с пюре от броколи

Елегантно, вкусно, леко ... като по учебник
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пуешко филе
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
250 г сирене „Моцарела”
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за пюрето:
1 кг броколи
2 стари картофа
120 мл прясно мляко
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешко руло с пюре от броколи
Пуешкото филе се изтънява, като се реже на три през средата.
2
Пуешко руло с пюре от броколи 2
Парчетата се поставят едно до друго, като се застъпват, покриват се с фолио и се начукват. Подправя се със сол и черен пипер.
3
Пуешко руло с пюре от броколи 3
В чопър се смилат нарязаните наедро листа магданоз, маслото, чесънът, сол и черен пипер на вкус.
4
Пуешко руло с пюре от броколи 4
Месото се намазва с половината смес, отгоре се подрежда накъсаната моцарела.
5
Пуешко руло с пюре от броколи 5
Завива се на стегнато руло, подправя се със сол и черен пипер, намазва се с останалата смес и се увива в алуминиево фолио.
6
Пуешко руло с пюре от броколи 6
Рулото се поставя в тава и се налива чаша вода. Пече се в загрята на 190 градуса фурна за около 30 минути.
7
Пуешко руло с пюре от броколи 7
След това фолиото се отстранява и се допича за около 15 минути на 220 градуса с вентилатор, докато се получи коричка.
8
Пуешко руло с пюре от броколи 8
Картофите за пюрето се обелват, измиват се, нарязват се и се сваряват във вода, след което се изваждат и в същата вода се варят предварително накъсаните на розички броколи, докато омекнат. Топлите картофи се пюрират.
9
Пуешко руло с пюре от броколи 9
Броколите се охлаждат под течаща вода, за да запазят свежия си зелен цвят.
10
Пуешко руло с пюре от броколи 10
Отцеждат се и се пасират.
11
Пуешко руло с пюре от броколи 11
Смесват се с картофите.
12
Пуешко руло с пюре от броколи 12
Млякото и маслото се загряват и се прибавят към пюрето, подправя се със сол и черен пипер.
13
Пуешко руло с пюре от броколи 13
Рулото се реже на парчета.
14
Пуешко руло с пюре от броколи 14
Гарнира се с пюрето и по желание се залива със соса от тавата.




Съвет:
Ако по време на второто печене, водата се изпари, добавете допълнително.

Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2019
Станаха перфектни - и руслото и пюрето.
13.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2019
Аз сготвих само рулото и стана супер, но ми се иска да добавя нещо в плънката и да стане малко по-сочно. Следващия път ще добавя гъбки и нещо зелено :)
12.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Сготвих само пюрето, стана чудесно.
11.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
Хареса ми много рецептата и вкуса на месото, но може да се направи повече от сместта, защото с това съотношение ... някак се изгуби вкуса. А пюрето е страхотно..всички много го харесаха. :)
10.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Много сполучлива и вкусна рецепта! Малко се поразпадна при рязането и не се получи така красиво като на снимката, но вкуса е супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: