Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци

Апетитно предложение за Коледния обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пуешки гърди (цяло парче)
2–3 стръка магданоз
1 филийка хляб
кората от 1 лимон
20 г сирене „Пармезан“
4–5 сушени сини сливи
30 г орехи
100 г бекон на ленти
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене

за гарнитурата:
2 корена пащърнак
2 моркова
400 г тиква
2 глави червен лук
2 с. л. зехтин
2 с. л. тъмен балсамов оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци
Сливите се наситняват и се смесват със смлените хляб и орехи.
2
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 2
Прибавят се наситненият магданоз, настърганите пармезан и лимонова кора, и се разбърква.
3
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 3
Месото се изтънява така, че да се получи цял тънък лист. Овкусява се със сол и черен пипер и от двете страни.
4
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 4
Парчетата бекон се подреждат върху фолио за свежо съхранение. Отгоре се слага месото и върху него се разпределя плънката.
5
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 5
Завива се на руло с помощта на фолиото.
6
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 6
След това фолиото се отстранява и рулото се завързва.
7
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 7
Запържва се в зехтин от всяка страна.
8
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 8
След това се пече 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
9
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 9
Оставя се да почине 5–10 минути и след това се нарязва на шайби.
10
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 10
Пащърнакът, морковите, тиквата и лукът се обелват и се нарязват на едри парчета. Заливат се със зехтин, посоляват се и се пекат 30 минути в загрята на 160 градуса фурна.
11
Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци 11
Добавя се оцетът, разбърква се внимателно и зеленчуците се допичат за още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: