Пуешко под тънка картофена коричка

Ефектно, вкусно и лесно за приготвяне ястие, което можете да поднесете и за специален повод
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2013
Пуешко под тънка картофена коричка
 
Необходими продукти:
800 г пуешки гърди
2 големи картофа
1 глава лук
1 скилидка чесън
250 мл ябълков сок
3 с. л. олио
6 стръка прясна мащерка
1 ч. л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус

за намазване:
3 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешко под тънка картофена коричка

Пуешките гърди се нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол и черен пипер. Сипват се в тиган със сгорещеното олио и се запържват до златисто.

 


2
Пуешко под тънка картофена коричка 2

Слагат се листенцата мащерка, лукът, нарязан на полумесеци, и чесънът – наедро. Щом леко омекнат се налива ябълковият сок, като се заделят 2–3 с. л. от него.

 


3
Пуешко под тънка картофена коричка 3

Нишестето се разтваря в заделения ябълков сок. Сипва се в тигана, за да се уплътни леко соса. След около 3–4 минути се дърпа от огъня.

 


4
Пуешко под тънка картофена коричка 4

Картофите се обелват и се нарязват на много тънки шайби с мандолина. В съд се кипва вода, сипва се малко сол и се пускат шайбите картофи. Бланшират се за около 5 минути. След това се отцеждат и се поливат със студена вода.

 


5
Пуешко под тънка картофена коричка 5

В големи форми за крем брюле се слага от месната смес.

 


6
Пуешко под тънка картофена коричка 6

Отгоре ветрилообразно се подреждат шайби картофи, плътно, и се намазват със смесените в купичка олио, червен пипер, сол и черен пипер. Пекат се 15 минути в загрята на 240 градуса на грил програма .


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2015
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: