Пуешко филе във винен сос

Едно от най-бързо приготвните ястия, много подходящо когато ви изненадат гости
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пуешко филе
200 мл червено десертно вино
50 г краве масло
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешко филе във винен сос

Месото се нарязва на 6 пържоли и се овкусява със сол и черен пипер. В тиган се загрява зехтинът и в него се запържва на два пъти месото от двете страни, до златисто кафяво.

 


2
Пуешко филе във винен сос 2

Връщат се първите пържоли, деглазира се с виното и след като се редуцира течността, месото се изважда.

 


3
Пуешко филе във винен сос 3

Тиганът се дърпа от огъня и се добавя студено масло нарязано на кубчета. Бърка се до хомогенизиране.

 


4
Пуешко филе във винен сос 4

Месото се нарязва и се поднася със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2021
Здравейте, Стела. Идеята тук е, че се запържават първо три, вадят се, слагат се другите три и когато и те са готови, се връщат извадените. Тогава, когато всички пържоли са в тигана, се деглазира. Поздрави от нас!
1.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2021
А какво се случва с втората част от пържолите? Те не се ли деглазират също?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


292 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: