Пуешко филе с доматен сос и маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
Пуешко филе с доматен сос и маслини
 
Необходими продукти:
800 г пуешко филе
50 мл бяло вино
120 г топено сирене
2 с. л. олио
4 стръка босилек
150 г арпаджик
100 г доматено пюре
100 г черни маслини (без костилки)
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешките филета се слагат в намазнена с олиото тавичка, сипва се бялото вино, долива се 1 ч. ч. вода, покрива се с алуминиево фолио и се запича 20 минути на 180 градуса. Малко преди да са напълно готови, пуешките филета се изваждат и се покриват с нарязаното на
шайби с дебелина 1 см топено сирене.

2
Запича се отново, докато сиренето се разтопи и хване лека коричка.
3
Сосът се приготвя, като арпаджикът се изчиства и се задушава в тиган с нагорещеното олио и малко вода, за да омекне. Добавят се доматеното пюре, нарязаните на кръгчета маслини и сосът се оставя да ври, докато се сгъсти. Подправя се със сол и черен пипер.
4
Сервира се, като във всяка чиния се слага от соса, а върху него се поставя пуешко филе и стрък босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: