Пуешки бутчета със сини сливи

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 долни пуешки бутчета
500 г замразени перлени лукчета (белени)
100 г сушени сини сливи (без костилки)
400 мл пилешки бульон
150 мл бяло вино
100 мл бренди
50 мл зехтин
1/4 връзка мащерка
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешки бутчета със сини сливи
Сушените сини сливи се накисват в загрятото бренди.
2
Пуешки бутчета със сини сливи 2
Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в сгорещен съд, без мазнина, до златисто.
3
Пуешки бутчета със сини сливи 3
Наливат се виното и бульонът, слагат се клонките мащерка и се готви под капак около 2 часа, докато месото стане напълно готово.
4
Пуешки бутчета със сини сливи 4
Перлените лукчета се запържват в половината от зехтина, докато започнат да се карамелизират.
5
Пуешки бутчета със сини сливи 5
В останалия зехтин се запържва брашното, налива се малко от бульона на месото, като се бърка непрекъснато. Сосът се посолява и се дърпа от огъня.
6
Пуешки бутчета със сини сливи 6
Месото, отцедените сини сливи и запържените лукчета се слагат в тава, заливат се със соса и се запичат за около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: