Пудинг със сушени домати и шпеков салам

Вдъхновен от средиземноморската кухня солен кекс с маслини, босилек и "Пармезан"
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
100-120 г шпеков салам
50 г обезкостени маслини
200 мл прясно мляко
50 мл олио (1 к. ч.)
1 яйце
1 ч. ч. сушени домати
2 с. л. настърган "Пармезан"
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. босилек


Начин на приготвяне:
1
Пудинг със сушени домати и шпеков салам
Сушените домати се накисват във вода и се оставят да набъбнат. След това се отцеждат и се нарязват наситно. Яйцето се разбива с олиото за 1 минута.
2
Пудинг със сушени домати и шпеков салам 2
Брашното и бакпулверът се пресяват в купа. Постепенно се прибавят към яйцето, налива се и прясното мляко. Щом стане хомогенна смес, се добавят нарязаните наситно салам, сушени домати и маслини, настъргва се "Пармезан".
3
Пудинг със сушени домати и шпеков салам 3
Сместа се ароматизира с босилек и се разбърква добре с дървена лъжица. Разпределя се в намазнена и набрашнена форма и се пече 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Пудинг със сушени домати и шпеков салам 4
Пудингът може да се сервира със сирене за сандвичи и маслини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: