Пудинг с есенни плодове

В тесто с аромат на канела, затваряме сочни плодове, за да се превърнат в апетитен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
250 г извара
100 г пудра захар
1 жълтък
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела

за пълнежа:
200 г боровинки
1 круша
1 зелена ябълка
200 г бяло грозде без семки
200 г сини сливи
150 г пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Пудинг с есенни плодове
В купа се смесват брашното, бакпулверът, захарта, канелата, изварата и жълтъкът. Разбърква се.


2
Пудинг с есенни плодове  2
Омесва се тесто и се оформя топка. Разделя се начетири и всяка част се разточва и се разстила в голяма форма за крем брюле. От тестото се оставя за капачета.

3
Пудинг с есенни плодове  3
В купа се смесват обелените, почистени от семките и нарязани на малки кубчета ябълка и круша. Добавят се зрънцата грозде, боровинките, почистените от костилките и нарязани на малки кубчета сини сливи и пудрата захар. Разбърква се.

4
Пудинг с есенни плодове  4
Плодовата смес се разпределя в купичките с тестото.

5
Пудинг с есенни плодове  5
Отгоре се поставят капачета от заделеното тесто, като се правят няколко дупчици с клечка за зъби. По желание се намазват с олио.

6
Пудинг с есенни плодове  6
Сладкишите се пекат за 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставят се да се охладят, обръщат се в чинии и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2014
Това ще се пробва, много добре изглежда
3.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2013
Да, пудингът може да се направи и във форма за мъфини :) Можете да приготвите и един голям пудинг, но тогава трябва да удължите времето за печене.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2013
Може ли да се приготви в тава за мъфини?
1.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2013
Много ми допадна идеята за извара в тестото (у) :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: