Пудинг с джоджен и кашкавал

Ароматен, въздушен, поднасяме го още горещ
Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г брашно
4 яйца
400 мл прясно мляко
100 г кашкавал
40 г краве масло
12 ч. л. олио
1 ч. л. джоджен
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пудинг с джоджен и кашкавал

В купа се разбиват яйцата и се налива млякото. Овкусява се с джоджена, сол и черен пипер. Прибавя се брашното, като се бърка, доакто се получи малко по-гъсто тесто от това за палачинки.

 


2
Пудинг с джоджен и кашкавал 2

Накрая се прибавят разтопеното масло и настъргания на ситно ренде кашкавал.

 


3
Пудинг с джоджен и кашкавал 3

Във всяка дупка от форма за мъфини с 12 отвора се сипва чаена лъжичка олио. Поставя се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 5 минути. Когато се сгорещи, тестото се разпределя в отворите и се пече за 20 минути.

 


4
Пудинг с джоджен и кашкавал 4

Пудингите се поднасят горещи.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2020
Много са вкусни :)
8.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2015
И тази рецепта ме направи много щастлива,защото отдавна се опитвам да направя пудинг и не става ,и не става.Четох рецепти,четох коментари,то не бяха разни условия и почти се бях отказала,когато попаднах на тази рецепта.Получи се и първи,и втори,и трети път.Благодаря!Сега замислям да ги направя сладки.Приемам идеи.
7.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2015
Благодаря ви за отговора. Ще пробвам без мляко и ще кача снимка :-)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2015
Милена, може да замениш прясното мляко с бульон по твой вкус (за предпочитане домашен) или с вода, като в зависимост от това, какво ще избереш за заместител, трябва да съобразиш и количеството сол, тъй като бульонът е солен.
5.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Дали можем да заменим прясното мляко с кисело или с вода?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: