Пудинг от хляб

Можете да поднесете като закуска или като десерт - и в двата случая ще впечатлите с вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 филийки бял хляб
230 г захар
450 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
6 жълтъка
1 шушулка ванилия

за гарниране:
1 грейпфрут
1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Пудинг от хляб

Сметаната се кипва заедно с млякото и ванилията.

 


2
Пудинг от хляб 2

Жълтъците се разбиват със 175 г от захарта.

 


3
Пудинг от хляб 3

Горещата сметанова смес се изсипва при жълтъците на тънка струйка при постоянно бъркане. След това се връща на огъня и се готви докато се сгъсти.

 


4
Пудинг от хляб 4

Корите на хляба се изрязват, а меката част се накъсва в купа.

 


5
Пудинг от хляб 5

Към нея се налива кремът и се разбърква.

 


6
Пудинг от хляб 6

Сместа се разпределя в купички за брюле.

 


7
Пудинг от хляб 7

Пече се в загрята на 120 градуса фурна, на водна баня, за 25 минути.

 


8
Пудинг от хляб 8

Пудингът се изважда от купичките, обръща се в чинии и се поръсва с останалата захар. Карамелизира се с горелка.

 


9
Пудинг от хляб 9

Цитрусите се филетират и с филетата се гарнира пудинга.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: