Пудинг от грис с ягоди

Десерт с изискан вид и превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2012
Пудинг от грис с ягоди
 
Необходими продукти:
150 г пшеничен грис
3 яйца
6 с. л. захар
750 мл прясно мляко
2 с. л. портокалов ликьор
2 ч. л. ванилова захар
500 г ягоди
150 г марципан
кората от 2 лайма
1–2 с. л. сок от лайм
листа мента за украса


Начин на приготвяне:
1
Пудинг от грис с ягоди

Жълтъците на яйцата се отделят и се разбиват с 3 лъжици от млякото.

 


2
Пудинг от грис с ягоди 2

Останалото мляко се сварява с 4 лъжици захар. Добавя се грисът и се оставя да кипне.

 


3
Пудинг от грис с ягоди 3

Прибавят се жълтъците, разбърква се и се сваля от огъня. Подправя се със сока от лайм и се оставя да се охлади.

 

 


4
Пудинг от грис с ягоди 4

Белтъците се разбиват на сняг, заедно с останалата захар,  добавят се към охладената  смес и се слага настърганата кора от лайм.

 


5
Пудинг от грис с ягоди 5

Сместа се изсипва в 2 силиконови форми с по 6 дупки (предварително се намокрят със студена вода, за да се извади по-лесно десерта). Слага се в хладилник и се изстудява за 2 часа.

 


6
Пудинг от грис с ягоди 6

Ягодите се измиват, 6 се заделят настрана. Останалите се пасират с ликьора и ваниловата захар.

 


7
Пудинг от грис с ягоди 7

Марципанът се разточва (между фолио за свежо съхранение) и с помощта на малък ринг се изрязват 6 тънки кръга.

 


8
Пудинг от грис с ягоди 8

Заделените ягоди се обвиват в марципан и след това се разрязват надве.

 


9
Пудинг от грис с ягоди 9

Пудингът се обръща в чинии и се сервира с пасираните ягоди и ягодата в марципан. Украсява се с листа мента.


 


 


Съвет: Правят се 12 пудинга и се слагат по 2 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2017
Направих само пудинга без соса и стана много вкусен десерт. Получи се нещо разнообразно с най-обикновен грис.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
супер ее мм..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: