Прясна паста с пате от пилешки дробчета

Вкусна идея за обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г прясна паста (папардели)
300 г пилешки дробчета
125 г краве масло
200 мл прясно мляко
100 мл десертно вино (порто)
2 домата
1–2 глави лук шалот
1 скилидка чесън
1/2 връзка див лук
2 стръка мащерка
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Прясна паста с пате от пилешки дробчета
Пилешките дробчета се накисват в млякото поне за час. Отцеждат се и се подсушават много добре.
2
Прясна паста с пате от пилешки дробчета 2
Лукът и чесънът се наситняват и се пускат в сгорещеното олио.
3
Прясна паста с пате от пилешки дробчета 3
Прибавят се подсушените дробчета, пържат се за около 2 минути. Обръщат се и се поръсва накълцаната мащерка. Запържват се за още 2–3 минути.
4
Прясна паста с пате от пилешки дробчета 4
Налива се виното. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Прясна паста с пате от пилешки дробчета 5
След 1–2 минути се прибавя маслото и се пасира.
6
Прясна паста с пате от пилешки дробчета 6
Пастата се сварява в подсолена вода. Трябва да е ал денте.
7
Прясна паста с пате от пилешки дробчета 7
След това се разбърква с дробчетата в тигана.
8
Прясна паста с пате от пилешки дробчета 8
Прибавят се и нарязаните на кубчета домати и накълцаният див лук. Налива се малко от водата, в която е варена пастата.
9
Прясна паста с пате от пилешки дробчета 9
Поднася се с още кубчета домати и нарязан див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


335 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: