Провансалска чеснова супа

Лесна за приготвяне и много ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави чесън
2 стръка праз (бялата част)
2 стръка мащерка
2 стръка салвия
2 дафинови листа
1 л зеленчуков бульон
100 мл зехтин (+ за намазване)
4 жълтъка
1 багета
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Провансалска чеснова супа
Скилидките чесън се обелват и се готвят в зехтина на много слаб огън, докато започнат да се карамелизират – около 40 минути.
2
Провансалска чеснова супа 2
Съдът се дърпа от котлона и мазнината се прелива в друг съд.
3
Провансалска чеснова супа 3
Сгорещява се и в нея на умерен огън се запържва наситненият праз.
4
Провансалска чеснова супа 4
Прибавя се карамелизираният чесън. Налива се бульонът.
5
Провансалска чеснова супа 5
Дафиновите листа, мащерката и салвията се връзват в марля и се пускат в супата. Готви се, докато празът омекне.
6
Провансалска чеснова супа 6
Вързопът с подправки се изважда и супата се пасира. Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Провансалска чеснова супа 7
Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и горчицата.
8
Провансалска чеснова супа 8
Налива се малко от супата, за да се темперира сместа.
9
Провансалска чеснова супа 9
Застройката се сипва в тенджерата. Разбърква се и щом кипне, се дърпа от огъня.
10
Провансалска чеснова супа 10
Багетата се реже на филии, които се намазват със зехтин.
11
Провансалска чеснова супа 11
Запичат се за кратко във фурна.
12
Провансалска чеснова супа 12
Супата се сервира с филийките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: