Просто пъстърва

Източник: Aleksander Jordanov
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.01.2017
Просто пъстърва
Просто пъстърва
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (общо 800-900 г)
1 лимон
1/4 ч. ч. краве масло
2 стръкчета мащерка
2 с. л. прясно изцеден лимонов сок
2 с. л. наситнен пресен магданоз
сол и прясно смлян черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибите се почистват от люспите и се филетират.
2
Разтопете маслото в тенджера на не много силен огън, докато се препече и стане златистокафяво на цвят.
3
Сложете парче алуминиево фолио на дъното на тавата и го намажете леко със зехтин. Поставете филетата пъстърва върху фолиото. Поръсете всяка пъстърва с около 1/2 ч. л. разтопено масло. Щедро овкусете със сол и черен пипер.
4
Загрейте фурната на 190 градуса (с функция на горен реотан) и сложете тавата на 8-10 см под реотана. Пече се около 5 минути.
5
За соса върнете тенджерата с разтопено масло на силен огън, добавете нарязания магданоз и мащерката и сипете лимоновия сок. Разбъркайте 3-4 пъти.

6
Залейте филетата с готовия сос и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: