Пролетни рулца с ризото от морски дарове

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2005
Пролетни рулца с ризото от морски дарове
 
Необходими продукти:
за ризотото:
100 г ориз
200 г замразени калмари на шайби
10-15 бр. рулца раци
100 г коктейлни скариди
50 г масло
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
4-5 стръка пресен кориандър (1/2 ч. л. смлян)
1 кубче зеленчуков бульон
квадратни точени кори
черен пипер и сол на вкус

за пестото:
4-5 люти чушки
50 мл олио
2 скилидки чесън
6-7 стръка пресен кориандър (1/2 ч. л. смлян)
2 1/2 с. л. лимонов сок
2-3 щипки сол

за медено-лимоновия сос:
2-3 стръка кориандър
30 г орехови ядки
3-4 с. л. соев сос
1 с. л. сусамово семе
1 с. л. лимонов сок
1-2 ч. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Пролетни рулца с ризото от морски дарове
Кубчето бульон се разтваря в 500 мл гореща вода. Чесънът и лукът се наситняват, запържват се в предварително загрятото масло, посоляват се.
2
Пролетни рулца с ризото от морски дарове 2
Добавят се калмарите. Пържи се 2-3 минути, поръсва се с черен пипер, налива се 1 черпак бульон, поставя се оризът. Пържи се, докато оризът стане стъклен, добавя се още бульон и ври на бавен огън 20-25 минути, като постепенно се налива останалият бульон.
3
Пролетни рулца с ризото от морски дарове 3
Пестото се приготвя, като наситнените люти чушки, ореховите ядки, чесънът, кориандърът, лимоновият сок и мазнината се пасират. В купа се разбъркват съставките за медено-лимоновия сос.
4
Пролетни рулца с ризото от морски дарове 4
Медено-лимоновият сос се приготвя, като наситненият кориандър, сусамовото семе, медът, соевият сос, лимоновият сок и солта се смесват и се разбъркват добре.
5
Пролетни рулца с ризото от морски дарове 5
Върху една кора се слагат част от ризотото и рулце от раци. Кората се навива на рулце, като краищата се намазват с вода, за да се залепят. По този начин се приготвят и останалите рулца. Пържат се в обилно количество олио.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: