Пролетни мафалдине а ла карбонара

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2009
Пролетни мафалдине а ла карбонара
 
Необходими продукти:
1 пакет мафалдине (талиатели)
черен пипер и сол на вкус
4 с. л. зехтин
4-5 с. л. бяло вино
1 к. ч. пармезан
1 глава червен лук
4 жълтъка
250 мл готварска сметана
150 г бекон
250 г спанак
овче сирене за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пролетни мафалдине а ла карбонара
Беконът се нарязва надребно и се запържва до зачервяване в сгорещения зехтин. Добавя се наситненият лук, разбърква се и се пържи още около 2 минути.
2
Пролетни мафалдине а ла карбонара 2
Налива се бялото вино и се оставя да се изпари.
3
Пролетни мафалдине а ла карбонара 3
Спанакът се бланшира във вряла вода за 1 минута, след това се охлажда в леденостудена вода, отцежда се и се нарязва надребно.
4
Пролетни мафалдине а ла карбонара 4
Прибавя се при бекона, подправя се със сол и черен пипер на вкус, разбърква се и се оттегля от котлона.
5
Пролетни мафалдине а ла карбонара 5
Мафалдине се сваряват в подсолена вода според инструкциите на опаковката.
6
Пролетни мафалдине а ла карбонара 6
Жълтъците, сметаната и настърганото сирене „Пармезан” се слагат в купа и се разбъркват с тел.
7
Пролетни мафалдине а ла карбонара 7
Сварената паста се отцежда, като в тенджерата се оставя само около 1/2 ч. ч. от водата, и се залива със сметановата смес, като се бърка на слаб огън.
8
Пролетни мафалдине а ла карбонара 8
Добавя се беконовата смес, бърка се на котлона още около 1 минута и се сервира, като се поръсва с овче сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2016
Малко тежък ми е на вкус този вариант.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: