Пролетни катми

Катми с аромат на копър и с плънка от пресен спанак, овче сирене и печени чушки
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кисело мляко
3 ч. ч. хладка вода
2 ч. ч. брашно
1/3 кубче прясна мая (15 г)
1/2 ч. л. захар
10 стръка копър
150 г овче сирене
4-5 печени чушки
1-2 шепи пресен спанак
1 връзка репички


Начин на приготвяне:
1
Пролетни катми
Маята се поръсва със захарта и се размива в хладка вода. Добавя се киселото мляко. Постепенно се сипва брашното, като се доливат 3 ч. ч. хладка вода. (Трябва да стане тесто с гъстотата на боза.)
2
Пролетни катми 2
Копърът се нарязва наситно и се прибавя към получената смес. Купата се покрива и тестото се оставя да втаса на топло.
3
Пролетни катми 3
След това върху намазнен с олио сач се изпичат катми.
4
Пролетни катми 4
В единия край на всяка катма се нареждат листа спанак, отгоре се настъргва овче сирене, нареждат се ивици печени чушки и тънки колелца репички.
5
Пролетни катми 5
Катмите се навиват на рула и се оставят да се охладят. След това се нарязват на цилиндърчета и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: