Пролетни картофи с петрохан и яйце

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пресни картофи
150 г петрохан
2 яйца
100 г краве сирене
50 г масло
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
2 стръка копър
2 стръка магданоз
на вкус сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пролетни картофи с петрохан и яйце
Картофите се измиват и ако са по-едри се разполовяват.
2
Пролетни картофи с петрохан и яйце 2
Колбасът се реже на шайби, лукът - на полумесеци, а чесънът, копърът и магданозът се наситняват.
3
Пролетни картофи с петрохан и яйце 3
Петроханът се запържва до златисто и се изважда.
4
Пролетни картофи с петрохан и яйце 4
В отделилата се мазнина се изсипват картофите, лука и се добавят 40 грама от маслото.
5
Пролетни картофи с петрохан и яйце 5
Съдът се похлупва и картофите се готвят, докато омекнат. От време на време се разбъркват.
6
Пролетни картофи с петрохан и яйце 6
След това капакът се маха и картофите се оставят да се запържат до златисто. Добавят се пърженият колбас и се поръсва с наситнените копър, магданоз и чесън. Овкусява се със сол и черен пипер
7
Пролетни картофи с петрохан и яйце 7
Яйцата се пържат на очи, така че жълтъкът да остане рохък.
8
Пролетни картофи с петрохан и яйце 8
Картофите и колбаса се сервират с пържено яйце и натрошено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: