4 пилешки пържоли от бут (без кожа)
3 връзки пресен лук (бялата част)
1 връзка моркови
300 г дребни пресни картофи
150 г пресни зелени аспержи
100 г грах (млад, пресен в шушулка или замразен)
50 г бейби спанак
150 мл бяло вино
100 мл животинска сметана
80 мл зехтин
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
за пълнежа:
100 мл зехтин
50 г сирене „Пармезан“
50 г печени бадеми
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1/2 връзка босилек
1 скилидка чесън
1/2 лимон
60 г галета
сол на вкус
за букет
1 люта сушена чушка
4 стръка мащерка
3 стръка магданоз
1 стрък риган
2 дафинови листа
Галетата се запича на сух тиган, докато придобие приятен аромат и смени цвета си. Охлажда се.
В блендер се смилат копърът, магданозът, босилекът, зехтинът, лимоновият сок, чесънът, бадемите и сол на вкус.
Полученият сос се смесва с галетата и настъргания пармезан.
Пилешкото се изтънява, овкусява се със сол и черен пипер от всички страни.
От вътрешната страна се намазва със зелената смес, след това се завиват рула, които се завързват с конец.
Мажат се със зехтина и се готвят в загрят тиган, от всички страни, до златисто.
Морковите се обелват, като част от дръжките се оставят.
Аспержите се белят, долната част се отстранява, режат се на три косо.
Лукът се реже на парчета, картофите се измиват добре.
Картофите, пресният лук и морковите се запържват в зехтина, сипва се брашното, разбърква се и след като и то се позапържи, се наливат виното и около 500 мл вода.
Овкусява се със сол и завързаните в марля дафинови листа, магданоз, мащерка, риган и люта чушка. Готви се 15 минути под капак.
След това се прибавят пилешките руладини, готвят се на много слаб огън под капак, докато и месото и зеленчуците станат готови.
Руладините се изваждат, ако има нужда се налива още течност. Добавят се аспержите, грахът, спанакът и сметаната. Готви се още 5 минути и се дърпа от котлона. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
Руладините се почистват от конците, нарязват се на шайби.
В дълбоки чинии се сипва от яхнията, слагат се шайбите руладини и се поднася.