Пролетна супа

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 26.03.2017
Пролетна супа
 
Необходими продукти:
2 връзки лапад
1 връзка зелен лук
листата от 1 връзка репички
1 топка тънко фиде
1/2 ч. л. сол

за застройката:
2 яйца
2-3 с. л. олио
2-3 с. л. вода (студена)
сол на вкус

за поръсване:
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Лападът се измива, листата се почистват от средните жилки и се нарязват на тънки ивички.

2
Листата на репичките също се почистват, измиват се и се нарязват заедно с дръжките.

3
Лукът се нарязва наситно.

4
В тенджера се кипва около 1,5 л вода, добавят се солта и зеленчуците и се вари, до готовност на зеленчуците.
5
Слага се фидето и се вари, докато стане готово.
6
След това тенджерата се дърпа от огъня и супата се оставя леко да изстине.
7
Яйцата се пасират с олиото и студената вода. При непрекъснато разбъркване се налива по малко от супата, след което застройката се сипва в тенджерата. Посолява се на вкус. Прибавят се наситнените копър и магданоз и се разбърква.


Съвети:
Ако не намерите репички с хубави свежи зелени листа може да сложите нещо друго - лобода или киселец.

Аз слагам 1/2 топка фиде и 2-3 с. л. кускус.

Преди да добавите застройката е необходимо, супата да се охлади до 80 градуса (аз следя градусите с термометър). Тези 80 градуса са достатъчни, за да се сготвят яйцата, но не и да се пресекат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: