Пролетна супа

Зелена и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 стръка пресен лук
2 връзки пресен чесън
4 връзки магданоз
1,2 л зеленчуков бульон
125 г сирене „Моцарела“
2 картофа
250 г замразен грах
40 мл зехтин (+ за поднасяне)
2 с. л. заквасена сметана
кората от 1 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна супа
Лукът и чесънът се почистват, нарязват се наедро и се запържват в зехтина.
2
Пролетна супа 2
Налива се бульонът, добавят се нарязаните на кубчета картофи и дръжките от 10 стръка магданоз. Вари се до готовност на картофите.
3
Пролетна супа 3
Сипват се грахът и листенцата от връзките магданоз, и супата се готви още 5 минути. След това се долива малко вода, пасира се и се прецежда.
4
Пролетна супа 4
Прибавя се заквасената сметана, разбърква се и се посолява. Поднася се с накъсана моцарела, настъргана лимонова кора и малко зехтин.


Съвет:
Ако искате супата да е постна, вместо сметана и моцарела сложете около 100 г тофу и 2 с. л. хранителна мая и пасирайте.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: