Пролетна супа с коприва

Вкусна и полезна
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пакета коприва (около 200 г общо, почистена)
3 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1 връзка магданоз
3 с. л. краве масло
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за брускетите:
1 багета
200 г кафяви печурки
1 домат
3 скилидки чесън
3 стръка мащерка
4 с. л. студено пресован зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна супа с коприва
Копривата се измива добре, попарва се в кипяща вода и след това се шокира в ледено студена. Изстисква се от водата и се нарязва на ситно.
2
Пролетна супа с коприва 2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещеното масло.
3
Пролетна супа с коприва 3
Поръсва се червеният пипер, разбърква се и се наливат 1,5 л вода.
4
Пролетна супа с коприва 4
Прибавят се наситнените джоджен, магданоз и коприва. Готви се 15–20 минути на слаб огън и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Пролетна супа с коприва 5
Гъбите се обелват и се режат на тънко.
6
Пролетна супа с коприва 6
Доматът се реже на кубчета.
7
Пролетна супа с коприва 7
Чесънът се стрива на паста в хаванче с листенцата мащерка и малко сол.
8
Пролетна супа с коприва 8
Налива се зехтинът и се разбърква. Хлябът се реже на филийки и се намазва с ароматния зехтин.
9
Пролетна супа с коприва 9
Отгоре се подреждат резените гъби, овкусява се със сол и черен пипер.
10
Пролетна супа с коприва 10
Филийките се подреждат в тава и се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Пролетна супа с коприва 11
След това се мажат отново с ароматния зехтин и се поръсват с кубчета домати.
12
Пролетна супа с коприва 12
Супата се поднася с брускетите. По желание се поръсва с настъргано сирене „Грана падано“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: