Пролетна салата с овесени крекери

Приготвяме я от пресни моркови, спанак и тиквички и в добавка слагаме стръкчета чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2013
Пролетна салата с овесени крекери
 
Необходими продукти:
2 връзки пресни моркови с дръжки (около 1,5 кг)
200 г пресен спанак
2 тиквички
1 връзка пресен чесън
кората от 1 портокал
50 г краве масло
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
150 мл тъмен балсамов оцет
2 с. л. захар
сол на вкус

за овесените крекери:
1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
3 с. л. овесени ядки
1 белтък
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна салата с овесени крекери

Овесените ядки се запичат на сух тиган.

 


2
Пролетна салата с овесени крекери 2

В купа се смесват брашното, сол, черен пипер, зехтинът и белтъкът. Замесва се тесто.

 


3
Пролетна салата с овесени крекери 3

Разточва се на тънък лист върху силиконов килим.  Поръсва се със запечените овесени ядки и те се натискат с точилката, за да влязат в тестото.

 


4
Пролетна салата с овесени крекери 4

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути. Охлажда се и се начупва.

 


5
Пролетна салата с овесени крекери 5

Морковите се обелват, като се оставя малко от зелената част. Глазират се в сгорещените масло и зехтин.

 


6
Пролетна салата с овесени крекери 6

Тиквичките се обелват и с помощта на белачката от тях се оформят тънки ленти. Чесънът се измива, почиства се и се нарязва наситно. Спанакът се измива, подсушава се и се накъсва.

 


7
Пролетна салата с овесени крекери 7

В тигана се сипват балсамовият оцет и захарта, оставя се течността да се редуцира до леко сгъстяване. Настъргва се кората от портокал.

 


8
Пролетна салата с овесени крекери 8

В голяма купа се смесват спанакът, тиквичките и чесънът. Посолява се и се  залива с част от редукцията. Разбърква се.

 


9
Пролетна салата с овесени крекери 9

В чинии за сервиране се подставя от салатата, отстрани се редят морковите и върху тях се слага от редукцията. Салатата се поръсва с начупените крекери.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Любима моя салатка!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: