Пролетна салата с крутони от качамак

... и с дресинг от кисело мляко, овкусено с печен кимион
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2012
Пролетна салата с крутони от качамак
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
1 голяма връзка репички
1 краставица
300 г кисело мляко (4,5 %)
1/2 ч. л. кимион на зърна
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за качамака:
150 г качамак (царевичен грис)
300 мл вода
1/2 връзка копър
80 г краве масло
80 г краве сирене (козе)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна салата с крутони от качамак

Водата и 30 г от маслото за качамака се кипват със сол и черен пипер. Царевичният грис се изсипва, бърка се непрестанно, докато се хомогенизира. Слагат се настърганото сирене, наситненият копър и още 20 г масло.

 


2
Пролетна салата с крутони от качамак 2

Сместа се разпределя на тънък слой върху пергаментова хартия и се оставя да изстине, като отгоре се покрива с фолио за свежо съхранение.


3
Пролетна салата с крутони от качамак 3

После се нарязва на малки кубчета. Те се запържват в останалото масло, докато хванат златиста коричка. Оставят се да се охладят.

 


4
Пролетна салата с крутони от качамак 4

Зелената салата се измива, подсушава се и се нарязва наситно. Краставицата се обелва, семките се отстраняват с лъжица, а твърдата част се нарязва на кубчета. Репичките се нарязват  на шайби. Всички зеленчуци се смесват в купа.


5
Пролетна салата с крутони от качамак 5

Кимионът се запича на сух тиган и след това се стрива в хаванче. Смесва се с киселото мляко, зехтина, сол и черен пипер.


6
Пролетна салата с крутони от качамак 6

Салатата се овкусява с дресинга и отгоре се подреждат крутоните от качамак.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2014
Много свежа салата, а идеята за кротоните от качамак е много оригинална.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: