Пролетна лазаня

Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2002
Пролетна лазаня
 
Необходими продукти:
12 бр. кори за лазаня
750 г спанак
750 г прясно мляко
400 г извара
200 г кашкавал
200 г сирене
50 г масло
3 тиквички
2 скилидки чесън
2 яйца
3 с. л. зехтин
1 непълна с. л. брашно
индийско орехче
червен пипер
риган


Начин на приготвяне:
1
Пролетна лазаня
Сосът се приготвя, като брашното се запържва за около 1 минута в маслото. След това се разрежда със студено прясно мляко, подправя се със сол и индийско орехче и се оставя да кипне.
2
Пролетна лазаня 2
Ситно нарязаният чесън се запържва за 30 секунди в силно сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и се подправят с риган. След като тиквичките омекнат, се посоляват и се оттеглят от котлона.
3
Пролетна лазаня 3
Спанакът се измива и се бланшира във вряща вода. След това се отцежда от водата и се нарязва наситно.
4
Пролетна лазаня 4
Дълбока правоъгълна тава се намазва с олио или зехтин. Слагат се ред кори, ред тиквички, ред спанак и извара. Продуктите се разпределят равномерно и отгоре се натрошава сирене.
5
Пролетна лазаня 5
Поставя се втори ред кори, като леко се натискат, за да изравнят плънката. Върху тях се редуват спанак, извара, тиквички и сирене. Третият ред кори се залива с приготвения млечен сос.
6
Пролетна лазаня 6
Тавата се запечатва с алуминиево фолио и лазанята се пече 30 минути при температура 180 градуса. След това се изважда, лазанята се покрива обилно с кашкавал и се поръсва с риган (или босилек) и червен пипер.

7
Пролетна лазаня 7
Лазанята се връща във фурната и се пече още 10-15 минути. Нарязва се на порционни парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да, хубав въпрос :) Очевидно на някой редактор му се дояло омлет :) Не се слагат яйца в рецептата.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
яйцата закво са:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: