Пролетна картофена салата

Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2004
Пролетна картофена салата
 
Необходими продукти:
500–600 г пресни дребни картофи
4 кисели краставички
1 глава червен лук
маслини, магданоз и червен пипер за декорация
4 яйца
180–200 г майонеза
1 с. л. настърган хрян
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. синапено семе
1 с. л. ябълков оцет
2 щипки сол
1/2 ч. л. захар
5–6 листа целина


Начин на приготвяне:
1
Пролетна картофена салата
Картофите се почистват от люспичките, поставят се в съд, подходящ за печене в микровълнова фурна, и се налива 3/4 ч. ч. вода. Варят се 10 минути на най-високата степен и когато са готови, се оставят да престоят 2 минути във фурната.
2
Пролетна картофена салата 2
Яйцата се сваряват. Майонезата, хрянът и копърът се смесват и към тях се прибавя стритото синапено семе. Овкусява се с оцета, солта и захарта, разбива се и се добавя нарязаната надребно целина.
3
Пролетна картофена салата 3
Киселите краставички се нарязват на колелца, лукът се наситнява и всичко се изсипва в салатиера. Сварените картофи се изплакват със студена вода и се слагат при краставичките и лука.
4
Пролетна картофена салата 4
Салатата се полива с дресинга, разбърква се добре и се оставя да престои 30 минути. Декорира се с магданоза, червения пипер, маслините и яйцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: