Пролетна баница с ориз и коприва

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2010
Пролетна баница с ориз и коприва
 
Необходими продукти:
сол на вкус
масло за намазване
1 пакет точени кори (400 г)
200 г коприва
1 ч. ч. ориз
1 ч. ч. извара
250 г краве масло
6–8 яйца


Начин на приготвяне:
1
Оризът се слага в тенджера с 3 ч. ч. гореща вода и се вари, докато водата поеме, като се внимава да не се развари. Към него, докато е още топъл, се прибавят почистената, измита в няколко води и нарязана коприва, яйцата, изварата, половината масло и сол на вкус.
2
Сместа се разбърква. Корите се намазват две по две с останалото разтопено масло. Покриват се с приготвената смес, навиват се на рула и се подреждат като вита баница в добре намаслена тава.
 

3
Пече се около 15–20 минути във фурна, загрята на 200–220 градуса. След изваждането й от фурната баницата се завива добре с кърпа, за да се задуши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: