Пролетен пай с пилешко

Лесен и ефектен
Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2013
Пролетен пай с пилешко
 
Необходими продукти:
700 г пилешко филе
200 г пресен спанак
2 връзки пресен лук
1 1/4 ч. ч. пилешки бульон
100 г краве масло
1 с. л. олио
1 1/2 с. л. брашно
8 точени кори


Начин на приготвяне:
1
Пролетен пай с пилешко

Месото се нарязва на кубчета, лукът – наситно. В тиган се загрява олиото и в него се запържва месото на два пъти до златистокафяво. Изважда се от съда.

 


2
Пролетен пай с пилешко 2

В същият съд се загрява половината масло и в него се запържва лукът.

 


3
Пролетен пай с пилешко 3

След като омекне, се добавя брашното. Когато се позапържи, постепенно се налива бульонът, предварително загрят.

 


4
Пролетен пай с пилешко 4

Връща се пилето, добавя се спанакът и се разбърква. Всичко се изсипва в керамична тавичка.

 


5
Пролетен пай с пилешко 5

Четири листа кори се поставят една върху друга и между тях се намазва с разтопено масло. Навива се на руло и се нарязва на парчета с широчина 1 см. Същото се прави и с другите кори.

 


6
Пролетен пай с пилешко 6

Рулата се подреждат върху сместа с пилешко и ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 12 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2014
Получи се много вкусно. Аз поръсих отгоре с малко кашкавал и пармезан.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
На това прабаба ми му казваше катми по тракийски, с останалите от закуската катми и със варена кокошка го правеше.. Супер е ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: