Профитероли с мус от червени чушки

Предястие от пикантни хапки
Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2011
Профитероли с мус от червени чушки
 
Необходими продукти:
300 г брашно
7 яйца
60 г краве масло
50 г настърган пармезан
60 мл зехтин
500 мл вода
1 щипка сол
1 щипка захар
1 жълтък за намазване

за муса от червени чушки:
400 г червени чушки
200 г цедено кисело мляко
1 с. л. паста “Хариса”
50 мл зехтин
6 листа пресен босилек
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Профитероли с мус от червени чушки

Водата, маслото, зехтинът, солта и захарта се кипват в касерола. Към тях се добавя брашното и се бърка докато се оформи гладка топка тесто. Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади.


2
Профитероли с мус от червени чушки 2

Разбива се с миксер и към него, едно по едно, се прибавят яйцата, а след това и пармезана.


3
Профитероли с мус от червени чушки 3

Готовото тесто се поставя в пош и от него се оформят малки розички. Подреждат се в тава върху хартия за печене, като се оставя разстояние от 3–4 см помежду им. Намазват се с жълтък и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.


4
Профитероли с мус от червени чушки 4

Чушките се пържат в олио за около 2 минути, вадят се и се отцеждат от мазнината.


5
Профитероли с мус от червени чушки 5

Посоляват се, покриват се с пластик и се оставят за 15 минути, да се задушат. После се обелват , изчистват се от семките и се смилат в блендер.


6
Профитероли с мус от червени чушки 6

Полученото пюре се пресипва в цедка, за да се отцеди от излишната течност.


7
Профитероли с мус от червени чушки 7

След това се смесва с паста “Хариса” и киселото мляко. Прибавят се накъсаните листата босилек и се разбърква.


8
Профитероли с мус от червени чушки 8

Профитеролите се пълнят с получената смес.


9
Профитероли с мус от червени чушки 9

Червеният пипер заедно със зехтина се загряват в касерола на котлона, без да се запържва. Оставя се за изстине и с него се намазват профитеролите.


 


Съвет: Паста „Хариса“ можете да купите в арабските магазини.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: