Профитероли с два вида крем и глазура

Разтапящи от удоволствие мини десертни хапки
Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
180 г брашно
2 с.л. захар
120 г краве масло
4 яйца
250 мл прясно мляко
1/4 ч. л. сол

за декориране:
1 пакет Маслена глазура - тъмен шоколад Dr.Oetker

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Профитероли с два вида крем и глазура
Загрейте в тенджера млякото, маслото, захарта и солта. Щом сместа кипне сипете брашното и разбърквайте енергично, докато тестото стане на топка. Оставете го да се охлади и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с миксер. Прехвърлете тестото в пош.
2
Профитероли с два вида крем и глазура 2
В плитки тави с незалепващо покритие (или покрити с хартия за печене) оформете профитеролите и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути. Оставете ги да се охладят.
3
Профитероли с два вида крем и глазура 3
Пригответе двата вида крем според указанията на опаковката и напълнете с тях профитеролите.
4
Профитероли с два вида крем и глазура 4
Разтопете шоколадовата глазура на водна баня и ги декорирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: