Преварено телешко

Превъзходно ястие от кухнята на Тоскана - крехко месо и сос от вино и билки
Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки шол
4 моркова
4 скилидки чесън
4 стръка селъри
2 с. л. доматен концентрат
8 листенца салвия
400 мл тосканско вино „Кианти“
1 ч. ч. телешки бульон
сол и черен пипер на вкус
30 мл зехтин „Помаче“ за пържене
зехтин „Екстра върджин“ за полижане
листа салвия за украса


Начин на приготвяне:
1
Преварено телешко

Месото се "разлиства" с нож, така че да се разтвори и изтъни леко. Подправя се със сол и черен пипер и се завива на руло.

 


2
Преварено телешко 2

Отново се подправя със сол и черен пипер и се завързва стегнато с конец.

 


3
Преварено телешко 3

Запечатва се в сгорещения зехтин, от всички страни, до златисто. Изважда се.

 


4
Преварено телешко 4

В същия съд се запържват нарязаните на шайби моркови, обелените и нарязани на едри парчета стръкове селъри, и наситненият чесън.

 

 


5
Преварено телешко 5

Слага се доматеният концентрат и се запържва леко. Наливат се виното и бульонът.

 

 


6
Преварено телешко 6

Месото се връща в съда, слагат се листенцата салвия, похлупва се и ястието се оставя да къкри на слаб огън за 4 часа. Овкусява се с черен пипер.

 


7
Преварено телешко 7

Когато месото е готово, се отстранява конецът и се нарязва натънко. Сосът се редуцира за кратко  на огъня.

 


8
Преварено телешко 8

Разпределя се в чинии, залива се със соса от печенето и малко зехтин и се поднася с листенца салвия.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: