Пресни картофки на фурна с розмарин

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Пресни картофки на фурна с розмарин
 
Необходими продукти:
800 г пресни картофи
1 ч. л. червен пипер
50 мл зехтин
1–2 стръка розмарин (2 ч. л. сух)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват, остъргват се и ако са по-едри, се нарязват на половинки с еднаква големина.
2
Овкусяват се с червения пипер и сол, след което се заливат със зехтина.
3
Пекат се около 25 минути в покрита тава във фурна, загрята на 200 градуса, като в тавата се сипват около 250 мл вода или зеленчуков бульон. Пет минути преди да са готови, се отвиват, за да се доизпекат. След изпичане се поръсват с накълцания розмарин.


Съвет
По желание може да се поръсят и с магданоз, копър, естрагон.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
Много хубаво се получи. Добавих два стръка пресен чесън и си облизахме пръстите...Най-важното е, че станаха толкова бързо!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: