Пресни картофи със свински ребра и винен „Холандез“

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Пресни картофи със свински ребра и винен „Холандез“
 
Необходими продукти:
100 г пресни картофи
200 г свински ребра
100 г кашкавалена извара
50 г артишок (стерилизиран)
5–6 стръка розмарин
1 жълта чушка за украса
сол и черен пипер на вкус
за соса „Холандез”:
2 яйца
50 мл червено вино
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинските ребра се поставят в единия край на тава, а в другия – измитите и нарязани на половина пресни картофи. Поръсват се със сол и черен пипер, 2–3 стръка наситнен розмарин и се пекат 15–20 минути на 200 градуса.
2
Жълтъците и виното за соса се разбиват на водна баня, подправят се със сол и пипер, като накрая на тънка струйка се прибавя разтопеното масло при непрекъснато бъркане, за да не се пресекат жълтъците.
3
В изпечените картофени половинки се разпределят артишокът, овкусената със сол и пипер кашкавалена извара и накрая – свинските ребра.
4
Полива се със соса, украсява се с останалите стръкове розмарин и нарязаната на кубчета жълта чушка и се сервира.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: