Предястие "Роси"

Гост: Роси Генчева
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2008
Предястие
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
250 г печурки
5 яйца
2 кренвирша
2 глави лук
1 пакетче масло
1 к. ч. прясно мляко
1 к. ч. вода от картофите
1 к. ч. олио
1 с. л. чубрица
1 щипка индийско орехче
1 щипка черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Предястие
Картофите се сваряват в леко подсолена вода, намачкват се и се поливат с прясно мляко.
2
Предястие
Добавят се водата, в която са варени картофите, половината масло и индийското орехче.
3
Предястие
Лукът, гъбите и кренвиршите се нарязват надребно и се запържват в останалото масло и олиото.
4
Предястие
Поръсва се с 1 с. л. чубрица и 1 ч. л. черен пипер и се задушава под капак.
5
Предястие
Половината пюре се изсипва в намаслена дълбока тава и се разстила с помощта на шпатула.
6
Предястие
Отгоре се слага плънката и се покрива с останалото пюре.
7
Предястие
В слоя пюре се правят "лочки" - дупки, в които се чукват яйцата.
8
Предястие
Ястието се поръсва с настърган кашакавал и се запича на силна фурна (200 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: