Предястие от сирена с кайсии и бадеми

Подхожда си чудесно с добре охладено вино
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г френско козе сирене
150 г сирене „Рикота“
120 г кайсиев мармалад
100 г сушени кайсии
100 г печени солени бадеми
2 стръка босилек

за солените бисквити:
100 г брашно
70 г брашно от лимец
60 г сусам
40 г фини овесени ядки
90 мл зехтин
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Предястие от сирена с кайсии и бадеми
Сусамът се запича до златисто в сух сгорещен тиган и се оставя да се охлади.
2
Предястие от сирена с кайсии и бадеми 2
В купа се смесват двата вида брашно, овесените ядки, сусамът, бакпулверът и солта. Наливат се 2–3 с. л. вода и зехтинът.
3
Предястие от сирена с кайсии и бадеми 3
Замесва се твърдо тесто, което се разточва на кора с дебелина от 0,5 см и от него се изрязват кръгли бисквити. Подреждат се в тави с незалепващо покритие или застлани с пергаментова хартия и се пекат в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 15 минути. Охлаждат се.
4
Предястие от сирена с кайсии и бадеми 4
Козето сирене се почиства от бялата плесен, намачква се с вилица и се смесва с рикотата. Сместа се оформя като топка.
5
Предястие от сирена с кайсии и бадеми 5
Бадемите, сушените кайсии, 2–3 бисквити и босилекът се накълцват и се разбъркват.
6
Предястие от сирена с кайсии и бадеми 6
В тази смес хубаво се овалва топката сирене.
7
Предястие от сирена с кайсии и бадеми 7
В съд за сервиране се поставя от кайсиевия мармалад, върху него се слага топката от сирена, а отстрани се подреждат солените бисквити.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: