Предястие от домати, патладжан и чушки

Много вкусно
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 07.10.2017
Предястие от домати, патладжан и чушки
 
Необходими продукти:
около 1,5 кг домати
1-2 патладжана (в зависимост от големината)
15-16 червени чушки
6-7 скилидки чесън
магданоз
сол на вкус
олио
брашно


Начин на приготвяне:
1
Изпечете чушките и ги обелете.

2
Обелете патладжана, нарежете го на филии (с дебелина, удобна за пържене), посолете резените и ги оставете да се отцедят.
3
Обелете доматите, пасирайте ги и ги изсипете в подходящ съд, за да направите доматения сос. Добре е, преди да изсипете доматите, да намазните дъното на съда с олио.
4
Почистете скилидките чесън и ги добавете в доматения сос. Овкусете със сол. Варете, докато сосът се редуцира, до желаната гъстота.
5
Овкусените със сол, изпечени чушки, овалвате в брашно и ги панирате. След като ги извадите от тигана, ги поставяте върху домакинска хартия, която да поеме излишната мазнина.

6
Направете същото и с резените патладжан - овкусете ги и ги панирайте в брашно.

7
В подходяща чиния подредете чушки и резени патладжан и ги полейте с готовия доматен сос. Отгоре поръсете с наситнен магданоз.

Приятен апетит!


Съвет:
Предястието може да се сервира топло или студено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: